Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Katolická charismatická konference 2019

v Brně - už za pár dní!
05.07.2019, kategorie: Charismatické konference


30. ročník Katolické charismatické konference se uskuteční ve dnech 10.- 14. 7. 2019, tradičně již potřinácté na výstavišti BVV v Brně.

Motto konference: „Zůstaňte v mé lásce.“ (Jan 15,9)

Hlavním hostem konference bude P. Ing. ThLic. Michal Zamkovský, CSsR (nar. 1948).
P. Zamkovský je řeholní kněz a misionář. Vyrůstal na Spiši, r. 1971 absolvoval stavební fakultu v Bratislavě a prožil též svou osobní konverzi. Následujících devatenáct let pracoval v n.p. Skrutkáreň ve Staré Lubovni, ale už roku 1973 vstoupil tajně k redemptoristům. R. 1980 byl vysvěcen na kněze – navenek žil dál jako laik, jen intenzivně působil v hnutí Světlo -Život (oázy). Po převratu nastoupil do kláštera v Podolínci, kde žije dodnes. V letech 92-96 studoval teologii v Lublinu, v letech 2005 – 2011 byl hlavním představeným redemptoristů na Slovensku. V Podolínci organizoval mj. mezinárodní školy evangelizace, díky úzké spolupráci redemptoristů a laiků z komunity Rieka života se klášter stal ohniskem nové evangelizace pro celé Slovensko i pro jiné země bývalého východního bloku.

Zahraničním hostem letošní konference bude Miriam Swaffield.
Miriam Swaffield pochází z Anglie, z baptistické rodiny. Jako studentka prožila svou osobní konverzi v prostředí anglikánské církve, kde později vystudovala teologii. Je jednou z vedoucích Hnutí Fusion v rámci Global Student Mission. Tato misie působí v univerzitním prostředí v Evropě a po celém světě, pomáhá studentům v jejich cestě s Bohem a učí je evangelizovat, přičemž místním církvím ukazuje, jak vycházet vstříc vysokoškolákům. Navzdory svému mládí je Miriam uznávaným lídrem a žádaným hostem různých konferencí po celém světě.

Hlavní program proběhne v moderním pavilónu F na brněnském výstavišti BVV. Záštitu nad konferencí převzal brněnský biskup Mons. ThLic. Vojtěch Cikrle. Program konference tvoří přednášky, adorace, neformální setkání, společná modlitba a bohoslužby.

Přihlašování na letošní konferenci již bylo ukončeno. Na konferenci můžete přijet i bez přihlášení a vše potřebné vyřídíte přímo na registraci v pavilonu F. Zatím jsou stále volné i ubytovací kapacity.

Program a další informace naleznete na konferenčním webu.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump