Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Otevřít své srdce Kristu

24.04.2003, autor: Alexander Meň, kategorie: Velikonoce

Ve jménu Otce i Syna i Svatého Ducha!


Když se spolu obracíme k Písmu svatému a čteme o těch zářivých dnech, kde se Pán zjevil po svém vzkříšení, zamysleme se nad jednou velmi důležitou věcí, jíž jsme si možná doposud nevšimli. Ježíš se objevil mnoha lidem, ale každému z nich různým způsobem. Jednou to byla plačící Marie Magdalská, která sama truchlí u prázdného hrobu; jindy vidíme Petra, zmateného a plného obav, jak se vrací ze zahrady, ve které nalezl kámen od hrobu odvalený. Později vidíme učedníky na jezeře. Jan cítí Pánovu přítonnost v srdci a poznvá jej, Petr hned skáče do vody a plave k němu. Pak čteme v listech apoštola Pavla, který sám patřil mezi poslední lidi, jimž se Pán zjevil, a který dříve Boží církev pronásledoval.


To samé pokračuje i dnes. Vzkříšeného Krista nevidíme, on se však každému z nás zjevuje tak, abychom ho mohli vnímat. Každý z nás, kdo ve svém životě alespoň na chvíli pocítil blízkost jiného světa, se setkal se vzkříšeným Pánem. Přichází ke všem, tluče na dveře jejich srdcí a pro každého má vlastní slovo. Našim úkolem je naslouchat, odpovědět na ono bušení, neboť Pán přišel aby zachránil, oživil a změnil život každého z nás. Když se o Velikonocích vracíme do svých domovů, ať si každý s sebou nese ve svém srdci radost s myšlenkou, že sám Pán se mi ukázal, byl vzkříšen i kvůli mně. Mluví ke mně, zůstává se mnou a vždy bude – jako můj Spasitel a můj Bůh.


Pán ať je s vámi. Christos voskres!



Alexander Meň (1935-1990) je jednou z nejvýznamnějších postav ruské církve posledních desítek let. Sloužil jako pravoslavný kněz ve vesnici Novaja Děrevňa. Založil hnutí malých modlitebních skupinek a skupinek, které se scházely pro četbu Písma, snažil se o dialog s vědou a evangelizaci i v nelehkých dobách komunistické vlády. 9. září 1990 byl za dosud nezjištěných okolností zavražděn.


Pracovní překlad David Vopřada


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump