Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Zajeď na hlubinu

20.01.2003, autor: François Xavier, kategorie: Kdo je kdo?
– od r. 2000 generální moderátor (nejvyšší představený) Komunity Blahoslavenství

– narodil se r. 1957, původem je Belgičan

– do Komunity Blahoslavenství vstoupil v r. 1982

– na kněze byl vysvěcen r. 1990

– v komunitě byl odpovědný za

několik domů ve Francii, v Africe

– do r. 2000 byl odpovědný za kněze a seminaristy v Komunitě Blahoslavenství

– slouží darem vyučování a dává duchovní cvičení

Otec Francois Xavier je – podobně jako jeho sv. patron – horlivým kazatelem a o sobě mluví nerad. Přinášíme vám tedy několik myšlenek z jeho poselství, ve kterém komentuje slova Jana Pavla II. v Novo millenio ineunte: „Duc in altum!“ Zajeď na hlubinu! Co znamenají tato prorocká slova, která pronáší papež při vstupu do 3. tisíciletí? Význam těchto slov je dvojí: jedná se o pozvání do procesu dozrávání, prohloubit svůj osobní vztah s Kristem, své povolání křesťana a také své osobní povolání.

Ale tato slova, zajeď na hlubinu, byla vyslovena v přesném kontextu: Ježíš žádal od apoštolů, kteří se celou noc namáhali a nic nechytili, akt víry. Právě očistili sítě, všechno uklidili, aby to bylo připraveno k rybolovu na další noc. Ježíš od nich žádá, aby lovili ve dne a navíc právě ve chvíli, kdy se přesvědčili, že tam žádné ryby nejsou. Petr odpovídá: „Na tvé slovo spustím sítě.“ Je to akt víry.

Poté, co jsme během jubilejního roku ve svém duchovním životě dali několik věcí do pořádku, poté, co jsme jako církev prosili o odpuštění, mohli bychom si říci, že teď je čas odpočívat a nabírat nových sil. Možná máme dojem, že rybolov neuspěl a my jsme zesláblí a křehcí. Ježíš nám ústy Jana Pavla II. říká: „Duc in altum!“ Jinými slovy také: „Vstup do naděje, teď čekej na zásah Boží!“

Svatý Otec nám těmito slovy ohlašuje zázračný rybolov, ohlašuje letnice, jaké jsme ještě nezažili. Ty největší a nejkrásnější věci jsou ještě před námi.


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump