Katolická charismatická obnova
  

Hlavní menu:


Maria jako charisma III

27.10.2003, autor: Elias Vella, kategorie: Maria

Dále: Proč potřebujeme Pannu Marii ve svém životě? Kvůli rozlišování duchů, jasnějšímu rozlišování. Rozlišovat dokáže jenom člověk, který miluje. Jestliže miluji, pak jsem otevřený k rozlišování. Nemám-li lásku, pak všechny techniky a praktiky jsou zbytečné. Člověk, který má důvěrný vztah s Bohem, dokáže automaticky rozlišit Boží vůli. Jistě, přijdou i okamžiky, kdy je potřeba se modlit dlouho, než udělám konkrétní rozhodnutí. Jak čteme u Lukáše v 6. kapitole, sám Ježíš se celou noc musel modlit, aby rozlišil při volbě učedníků, než si vybral svých dvanáct apoštolů. V běžném životě mohu rozpoznat v okamžiku, co je Boží vůle, pokud jsem ve vztahu lásky s ním.

Rozlišování je opět ženský prvek. Díky své ženské dimenzi mohu rozlišovat, protože při rozlišování nepoužívám jen svůj rozum, ale i své srdce. U ženy vidíme, že má obyčejně intuici silnější než muž. Když dítě pláče, matka snáze pozná, co potřebuje. Ne svým uvažováním, ale srdcem. Intuice rozlišování je vlastně duchovní intuicí. Proto nám Maria pomáhá při rozlišování.

Marii potřebujeme také ke své modlitbě. My se často modlíme k ní, aby se přimlouvala, ale učme se raději MODLIT SE S MARIÍ. Třeba když budeme chválit, pozvěme Pannu Marii, aby chválila s námi. Když chceš děkovat Bohu, volej Marii, aby děkovala spolu s tebou, když zůstáváš v kontem-placi, buď tam s vědomím, že Panna Maria patří s tebou na Boha. Potřebujeme Pannu Marii k tomu, abychom byli skutečně zralými křesťany.

Kardinál Suenens říkává: "Ať se Panna Maria stane naším charismatem" Panna Maria je od té chvíle, kdy nám ji Pán Ježíš předal pod křížem za matku, jedním ze zdrojů Boží moci, působící v Ježíšových učednících.

(překlad z audiozáznamu K.L., redakčně kráceno)


  
© 2001-2013 Katolická charismatická obnova. Použití textů je možné se svolením redakce. ISSN 1214-2638.
© Design, redakční systém: Webdesignum 2007 - 2018
Nejčastěji hledané výrazy: Charismatická obnova | Vnitřní uzdravení | Vojtěch Kodet | Tábor Jump